Utrecht

In Utrecht zijn er evenementen in de volgende plaatsen: Amersfoort, Hoogland, Maarssen, Utrecht en Zeist.

De locatienamen hebben een link naar hun website met meer informatie.

De Katoendrukkerij in De Volmolen

Plantsoen Noord 2, 3811 GH Amersfoort

Diverse workshops

23 september, 15 oktober, 19 november, 26 november

 

Sierpapier X Ecoprint – 23 september

Papier versieren middels ecoprinten o.l.v. AMBERMAAKT. Tijdens de workshop werkt u met voorgebeitst papier. Na de uitleg kunt u meteen aan de slag. De afdrukken kunt u inlijsten, prachtig voor aan de muur of om een collage mee te maken. Ook kunt u er mooi cadeaupapier van maken, waardoor een cadeau meteen al heel speciaal wordt. De kosten zijn € 149,- p.p. Inschrijven via info@dekatoendrukkerij.nl

Sierpapier X Blockprint  – 15 oktober

Vandaag kunt u papier versieren middels blockprinten o.l.v. Nathalie Cassee. Tijdens de workshop maakt u diverse prints met een inspirerende keuze aan houten handgegraveerde drukblokken. Kosten: € 75,- p.p. inclusief materialen en koffie/thee. Inschrijven via info@dekatoendrukkerij.nl

Sierpapier X Marmeren 19 november

Vandaag kunt u Suminagshi-marmeren in combinatie met het maken van een boekje volgens de Japanse binding. Kosten: € 95,- p.p. inclusief materiaal, gebruik gereedschappen en koffie/thee. Inschrijven via info@dekatoendrukkerij.nl

Sierpapier X Notan – 26 november

Stempels ontwerpen volgens het Japanse Notan principe onder leiding van Karin Jansen en Saskia Jansen van Papierrivier uit Zaandijk / Amsterdam. Kosten: € 115,- p.p. inclusief materialen (inkt / papier / stempelmaterialen) en koffie/thee. Inschrijven via info@dekatoendrukkerij.nl

Adres
Oude Fabriekstraat 20
3812 NR Amersfoort

22 en 23 oktober 11-17 uur

100 stands met bijzonder, handgemaakt drukwerk, grafische boeken, demonstraties, speciaal papier en nog veel meer.

Drukwerk in de Marge organiseert op 22 en 23 oktober de Drukkunstbeurs in de Prodentfabriek in Amersfoort. Margedrukkers, grafici en andere kunstenaars bieden hun uitgaven en druksels aan, vaak gedrukt op oude persen met historische loden en houten letters, maar ook op risoprinters of stencilmachines. Daarnaast zijn er (druk)demonstraties en zijn er boeken, papier en drukkers- en kunstenaarsbenodigdheden te koop. Speciaal voor de beurs wordt er een bijzondere uitgave gedrukt met gedichten van de Utrechtse schrijver Ingmar Heytze. Deze uitgave is gratis voor alle bezoekers van de beurs. De toegang is gratis!

Ontmoetingsruimte O.N.S.

Het Masker 213, 3823 AX Amersfoort

'blind' date, workshop blinddrukken

9 september  9.30-11 uur – zie blog

 

Het Green Huis

Bunschoterstraat 23a, 3828 NR Hoogland

Ontmoeting, be careful

1 -30 september 

1 sept 16-20 uur, 2-4 sept 11-17 uur, daarna op afspraak

 

Expositie van een serie kartondrukken (blinddruk) van Ellen Faber, met als thema contact tussen mensen onderling en tussen mens en natuur

Grafisch Atelier Maarssen

Harmonie-plein 2, 3603 BM Maarssen

Diverse Workshops /demonstraties grafische technieken

1 september – 30 november

 

Grafisch atelier Maarssen, GAM, is een vereniging van enthousiaste professionele en amateur kunstenaars die zich bezighouden met verschillende grafische technieken. De een is geïnteresseerd in de technieken op zich en anderen houden zich meer bezig met de mogelijkheden van grafiek om zich kunstzinnig uit te drukken.
Tijdens grafiek 2022 gaan we een aantal workshops en demonstraties organiseren. 

23-10 10-15 uur Workshop ets en aquatint 

U maakt onder leiding van Marco de Vente een ets met aquatint en drukt deze af op een van de persen in grafisch atelier Maarssen.
Voor beginners een leuke kennismaking met de techniek.
Kosten 20 Euro inclusief materialen
Maximaal 6 deelnemers.
graag opgeven via marcodevente@live.nl

Kunstuitleen Utrecht

St. Jacobsstraat 251, 3511 BP Utrecht

Ontdek de techniek!

1 september – 30 november

wo – za 11 – 17 uur

Kunstliefde

Nobelstraat 12, 3512 EN Utrechta

15 oktober – 13 november

wo – zo  13 – 17 uur

De titel verwijst naar het concept van het project: een vergelijking tussen hedendaagse grafiek in Italië en Nederland. Curator in Italië is Valeria Bertesina. Dezelfde werken worden in beide landen getoond. In Italië, als initiatiefnemer jaarlijks terugkerend deelnemer, worden de werken getoond in Villa Caldogno in november2022. (afb. Petra Berghorst)

Galerie Waterbolk

Schoutenstraat 10, 3512 GB Utrecht

Bridges in print

20 t/m  23 oktober en 26 t/m 30 oktober 

 13 – 18 uur

Expositie van grafiek van studenten van de Art Academy en van de Sofia University uit Bulgarije. Een unieke kans om grafiek van jonge Bulgaarse kunstenaars te zien en aan te schaffen.

Ook te zien zijn de ontwerpen van studenten van AKI/Artez in Enschede, die zij maakten voor de poster-pitch van Grafiek2022.

Meer informatie en een overzicht van ontmoetingsmogelijkheden staat op de website van Grafein. In de galerie zijn ook Grafeinpublicaties te koop.

Op 30 oktober is de finisssage van deze tentoonstelling van 16-17 uur.

Kapitaal Utrecht

Paardenveld 5, 3511 RC Utrecht

Dodog & Friends

21 oktober – 4 november

do – vrij 10 – 18 uur, voor overige tijden zie website

Een samenwerkingsproject van Grafein en Kapitaal Utrecht, rond de Nederlands/Indonesische kunstenaar Dodog Soeseno, met een tentoonstelling en ontmoetingen in Kapitaal Utrecht en de uitgave van een zine samen met oud-studenten/collega’s van Dodog en een publicatie.

Op 21 oktober 19.00 uur wordt de publicatie ‘Dodog Soeseno – ontmoeting in een stroom van beelden’ in Kapitaal gepresenteerd. Deze Grafeinpublicatie kost €15 per exemplaar.

Om 20.00 uur is de opening van de tentoonstelling Dodog & Friends.

www.grafein.nl

Vlampijpateliers

Vlampijpstraat 50, 3534 AR Utrecht

Grafiekroute Vlampijpateliers

5 – 6 november

12 – 17 uur

Een route door het oude Werkspoorpand tijdens de jaarlijkse open dagen brengt je in de ateliers van o.a. Dorothé Arts, Petra Berghorst, Lou Vos, Choi Wong, en anderen. Je vindt er druktechnieken in de breedste zin van het woord.

KunstenHuis Idea

Egelinglaan 2b, 3705 TC Zeist

Ontmoet grafische kunstvormen

12 september – 31 oktober  –  tentoonstelling

Diverse technieken te bezichtigen van kunstenaars/docenten en cursisten. 

5 september – 10 oktober  – workshops

Zie de website voor meer informatie. Openingstijden: 9.30-12.00 en 12.30-15.00