Stichting Grafein

Het woord Grafein verwijst naar het Griekse woord γραϕειν, dat inkrassen, graveren of schrijven betekent.

Wie zijn wij?

Grafein realiseert projecten met de inzet van een groot netwerk van onder andere grafische ateliers, grafische kunstenaars, museumprofessionals, verzamelaars en adviseurs.

De stichting Grafein is op 11 juni 2018 opgericht door Maria Kapteijns, Cisca Poldervaart en Joyce Gabeler. Per juni 2021 is Maja Anna Chris en per december 2021 is Hans Laban toegetreden tot het bestuur van Grafein.

Wat doen wij?

Grafein initieert, faciliteert en participeert in grafiekprojecten in Nederland en in het buitenland. Ons doel is om blijvend professionals en publiek, makers, instellingen en verzamelaars te interesseren voor grafiek. Want wij zien grafiek als belangrijke hedendaagse kunstvorm met een eigen beeldtaal en geschiedenis. Dit doel wil de stichting bereiken door grafiekmanifestaties, bijzondere tentoonstellingen en projecten op het gebied van grafiek te organiseren, het (kennis)netwerk van grafiekprofessionals uit te breiden en te ondersteunen.

Na de succesvolle manifestatie Grafiek2019 organiseert Grafein van 1 september tot en met 30 november de volgende editie van deze triënnale, Grafiek2022.

Wij zetten ons netwerk van kennis en contacten graag in voor vrienden van Grafein. Je kunt ons benaderen voor de organisatie van projecten en tentoonstellingen en met initiatieven om te delen met mede-grafici.

Grafein is een stichting met culturele ANBI status.