Gelderland

In Gelderland zijn er evenementen in de volgende plaatsen: Apeldoorn, Arnhem, Beuningen, Ede, Huissen, Oosterbeek, Overasselt.

De locatienamen hebben een link naar hun website met meer informatie.

ACEC Cafe

Roggestraat 44, 7311 CD Apeldoorn

Beurs Bijzondere Boeken

19 – 20 november

12 – 17 uur, toegang gratis

In totaal presenteren twaalf deelnemers – zowel individuen als uitgeverijen – hun werk tijdens de Beurs Bijzondere Boeken. Gedurende de dag zullen verschillende deelnemers voordragen uit eigen werk.

Acec ligt in het centrum van Apeldoorn achter het Coda museum en tegenover een Q park parkeergarage. Gratis parkeren kan ook aan de Loolaan, tweede gedeelte vanaf het centrum.

Een initiatief van Loes Huis in ‘t Veld en Anja Cohen.

De Transformatie

van Oldenbarneveldtstraat 90, 6827 AN, Arnhem

10x10, Trafiek ontmoet Lingewart

31 oktober – 11 december

op afspraak via transformatiearnhem@outlook.com

Trafiek: Marco Arwert, Annemieke Daniels, Ineke van Dongen, Hildegard Hamstra Han Jansen, Jose Sprenkels Natalie Kuypers, Marie-Helene Marbus, Edwim Peters, Jorike Sachse, Johanneke Sanders, Gaby Stoove

Kunstinitiatief De Nieuwe Gang

Kloosterstraat 7, 6641 KW Beuningen

Bericht uit kamer 32

11 september – 23 oktober

zaterdag en zondag 13- 17 uur en op afspraak (via 06 4344 5456).

Opening op 11 september om 15.00 uur.

Manuel Kurpershoek tekent dagelijks, ook tijdens een intense ziekenhuisopname. Dit werk ‘uit kamer 32’ plaatste hij op social media. Marie Verstegen was begaan met zijn collega en vriend en voorzag Manuel van vers gedrukte houtsnedes. Marie wilde Manuel moed geven en ‘inkt laten ruiken’. ‘Bericht uit kamer 32’ brengt deze beeldende correspondentie, en ander recent werk, samen. Een ode aan onze menselijkheid, het kunstenaarschap en de vriendschap, in alle tijden.
Huis Kernhem Kernhemseweg 7, 6718 ZB Ede

“Ontmoeting & Verbinding" met een terugblik van Toen naar Nu. 

17 september – 2 oktober do – zo 12 – 17 uur
José van Loon en Lia Stouten komen uit een verschillend vakgebied, José werkt met textiel en Lia heeft een grafische achtergrond. Sinds 2011 werken ze samen aan diverse projecten, waarin textiel gecombineerd wordt met grafiek. Door deze twee disciplines samen te voegen ontstaan er voor hen beiden nieuwe mogelijkheden. Ook de derde dimensie wordt meegenomen in hun kruisbestuiving. Door de jaren heen zijn er verschillende series gemaakt, waarin de nadruk ligt op verfijning, vernieuwing en poëtische zeggingskracht. Voor de tentoonstelling In Huis Kernhem werken ze aan een nieuwe vloerinstallatie met de titel “Proefveld”.

’t Convent

Raadhuisplein 1, 6851 BW Huissen

TRAFIEK ontmoet LingeW'art

4 – 20 november

za – zo 11 – 17 uur

Trafiek: Marco Arwert, Annemieke Daniels, Ineke van Dongen, Hildegard Hamstra Han Jansen, Jose Sprenkels, Natalie Kuypers, Marie-Helene Marbus, Edwim Peters, Jorike Sachse, Johanneke Sanders, Gaby Stoove

De Hes

Gebouw H29, Utrechtseweg 310, 6812 AR Oosterbeek

TRAFIEK ontmoet Renkum

15 – 30 oktober

za – zo 11 – 17 uur

Dit is een activiteit van TRAFIEK: beeldend kunstenaars, die allen (mede) werkzaam zijn als grafici in ateliergebouw de transformatie te Arnhem. www.transformatie
etalages winkels Weverstraat Weverstraat, 6862 Oosterbeek

Etalage expositie

3 – 30 oktober

ma – vrij 10 – 17 uur

De werken die in de etalages hangen zijn tot stand gekomen na een ontmoeting met de winkeliers en speciaal voor die winkel gemaakt. Tijdens de herfstvakantie van 23 tot 31 oktober wordt er een speurtocht voor de jeugd uitgezet.

Dag en nacht te zien.

Grafisch atelier Monique van Haasteren

Hoogstraat 45 A, 6611 BW Overasselt

Kunst in de Kamer

3 -18 september

zaterdag en zondag van 11 – 17 uur

Kunst in de Kamer; een binnen en buiten expositie; beelden van Tajddin Özen in de tuin en grafiek (etsen) en tekeningen van Monique van Haasteren binnen. Op zaterdag 3 en zondag 4 september demonstraties in het grafisch atelier, dit is tevens het weekend van Kunstroute Heumen.